لیزردرمانی
1.برای چه نوع ضایعات پوستی می توان از لیزر درمانی استفاده کرد؟
امروزه لیزر درمانی کاربردهای بسیاری در زمینه پوست و مو دارد. شایعترین کاربرد لیزر برای برداشتن و حذف موهای زائد می باشد. همچنین برای جوانسازی و بهبود چین و چروک ها و جوشگاه های آکنه به طور شایع از لیزر استفاده می کنیم و می توان از لیزر درمانی برای درمان ضایعات عروقی و بعضی از ضایعات ویروسی مثل زگیل استفاده کرد.
2.لیزر موهای زائد برای چه افرادی قابل انجام است؟
هر فردی که دارای موهای زائد در هر قسمتی از بدنش است می تواند از لیزر برای رهایی یافتن از موهای زائدش استفاده کند. هرچه موهای زائد مشکی تر و کلفت تر و پوست بیمار سفید تر باشد پاسخ لیزر درمانی برای موهای زائد بیشتر خواهد بود. امکان لیزر درمانی تمام موهای زائد در یک جلسه هم وجود دارد اما به شرطی که فرد از یک ماه قبل اپیلاسیون انجام نداده باشد. یعنی موها باید در جای خودشان وجود داشته باشند تا بتوانیم آن ها را لیزر کنیم تا ریشه های آن ها را با اشعه ی لیزر بسوزانیم.
3.منع مصرف لیزر درمانی برای موهای زائد چیست؟
اگر فردی اخیراً پوستش را برنزه کرده باشد مثلا اگر آفتاب گرفته باشد یا از سولاریوم استفاده کرده باشد، تا حداقل یک ماه بعد از برنزه شدن منع استفاده از لیزر درمانی برای موهای زائد وجود دارد زیرا احتمال سوخته شدن پوست و ایجاد لک در محل لیزر شده وجود دارد.
4.آیا در خانم های حامله یا شیرده امکان لیزر موهای زائد وجود دارد؟
استفاده خانم های حامله از لیزر درمانی موهای زائد ممنوع است نه به خاطر اینکه ممکن است به داخل بدن نفوذ پیدا کرده و به جنین آسیبی برساند بلکه برای احتیاط و جلوگیری از اینکه خدای نکرده اگر برای جنین اتفاقی رخ دهد مادر فکر نکند به خاطر لیزر درمانی که در دوران حاملگی انجام داده است تاثیر منفی روی جنین گذاشته است. پس لیزر درمانی را هیچگاه در دوران بارداری انجام نمی دهیم اما خانم شیرده هیچ منع مصرفی برایش وجود ندارد.
5.برای درمان اسکار یا جوش های فرورفته از چه نوع لیزری می توان استفاده کرد؟
برای این منظور از لیزر های لایه بردار استفاده می شود مثل لیزر اربیوم-یاگ و لیزر CO2 . خوشبختانه امروزه لیزر های نسل جدیدی به نام فراکشنال به بازار آمده اند که در واقع در هر جلسه که فرد انجام می دهد مشکلات خیلی کمی برایش ایجاد می شود و طی 4 الی 5 روز زخم ایجاد شده بهبود یافته و بیمار می تواند به سر کارش برگردد و دیگر مشکلات ناشی از لیزر های لایه بردار قدیمی برطرف شده اما مستلزم این است که چندین جلسه درمان انجام شود و فرد باید حوصله انجام این کار را داشته باشد.
6.آیا برای درمان ماه گرفتگی های صورت امکان استفاده از لیزر درمانی وجود دارد؟
بله، یکی از مواردی که تا قبل از ظهور لیزر ها هیچ درمانی برایش وجود نداشت همین لکه های شرابی یا Port Wine Stain ها بودند که خوشبختانه با ظهور لیزرهایی مانند PDL ما می توانیم امروزه این ضایعات را درمان کنیم. همینطور همانژیوم ها و سایر ضایعات عروقی با لیزر قابل درمان هستند اما یک جلسه درمان کافی نیست و فرد باید بداند که ممکن است درمانش تا 10 جلسه نیز به طول بینجامد.
7.آیا با لیزر می توان خالکوبی یا تاتو(Tattoo) را از بین برد؟
این مسئله بستگی به رنگ به کار رفته دارد. اینکه رنگ به کار رفته در تاتو Professional و یا Amateur باشد و اینکه محل قرارگیری رنگ سطحی است و یا عمقی. تمامی این عوامل تعیین کننده هستند اما به طور کلی برای رنگ های مشکی، قهوه ای، سبز و یا آبی به خوبی می توانیم از لیزر استفاده کنیم و طی چند جلسه آن را بدون عارضه پاک کنیم. نکته مهم این است که اگر فردی تاتو کرده اما از انجام آن پشیمان باشد به هیچ عنوان زیر بار پاک کردن تاتو توسط آرایشگر نباید برود چرا که آنها از رنگ های همرنگ پوست برای استتار رنگ تاتوی قبلی استفاده می کنند و این رنگ ها با انجام لیزر درمانی مخصوص برداشتن تاتو که QS-Nd Yag نامیده می شود تیره می شوند و درمان این تیرگی بسیار دشوار خواهد بود.
متخصصین پوست می توانند با استفاده از لیزرهای لایه بردار از جمله لیزرهای فراکشنال مثل Fractional CO2 به تدریج این رنگ های همرنگ پوست را خارج کنند و لذا اگر به اشتباه این نوع پاک کردن تاتو انجام شده باشد به متخصص پوست خود مراجعه کنید و آنها روش های مناسب درمانی را به شما ارائه خواهند داد. اما هنگام لیزر درمانی برای پاک کردن تاتو توجه داشته باشید که با یک جلسه درمان نمی توان تاتو را پاک کرد و حتماً به چند جلسه لیزر درمانی برای پاک کردن تاتو نیاز است و ممکن است شما 30 برابر هزینه ای را که برای پاک کردن تاتو به آرایشگر پرداخت نمودید را لازم باشد که متخصص پوست خود بپردازید.
8.کاربرد لیزر در لیپو ساکشن چیست؟
باید بگوییم امروز خوشبختانه لیزر درمانی به کمک لیپوساکشن آمده و با کمک آن می توانیم فیبر لیزر را به زیر پوست ببریم و در داخل چربی زیر جلدی، چربی را ذوب می کنیم و چربی ذوب شده را با ساکشن سپس خارج می کنیم. تفاوت این نوع لیپوساکشن نسبت به لیپوساکشن سنتی در چند چیز است. اولاً فرد باید بداند که بوسیله لیزر لیپولیز نمی توان حجم زیادی را مثل لیپوساکشن سنتی انجام داد و در هر جلسه فقط یک منطقه باید مورد عمل قرار گیرد اما این روش مزایایی هم دارد که خیلی مهم است. اولاً خطر آمبولی ریه که مسأله خیلی مهمی در لیپو ساکشن هایی که معمولاً با ابدومینوپلاستی همراه است و می تواند فرد را در معرض مرگ قرار دهد در این روش وجود ندارد زیرا حرارت لیزر باعث بسته شدن انتهای عروق لنفاتیک می شود. در ضمن لیزر باعث سفت شدن پوست شده و در واقع از افتادگی پوست که ما به کرات در لیپوساکشن معمولی شاهدش هستیم جلوگیری می کند و فرد می تواند نتایج بسیار خوبی را برای سلولیت دریافت کند. همچنین می توان برای بهبود غب غب از لیزر لیپولیز استفاده کرد.
لیزردرمانی موهای زائد
لیزر درمانی آکنه
لیزر درمانی چروک دور چشم
لیزر درمانی واریسهای ظریف
لیزر درمانی تلانژکتازی
لیزردرمانی روزاسه
لیزردرمانی لکه شرابی
لیزردرمانی سودوفولیکولیت پایین ریش